Όταν Απολύει ο ΣΥΡΙΖΑ…

Πάμε τώρα σε ένα άλλο θέμα, από αυτά που ονομάζονται «ειδικού χειρισμού για τον ΣΤΡΙΖΑ» και που σπανίως, για ευνόητους κομματικούς λόγους, δημοσιοποιούνται. Οργή, λοιπόν και αγανάκτηση μαθαίνουμε έχει προκαλέσει το κομματικό «γιουρούσι» που έχει εξαπολύσει ο ΣΥΡΙΖΑ στον ρ/σ «105,5 Στο Κόκκινο», με τους εργαζόμενους να αξιώνουν ηπιότερες μισθολογικές περικοπές από αυτές τις οποίες όρισε με τελεσίγραφο της η Κουμουνδούρου από τις αρχές Νοεμβρίου, ζητώντας, επ’ απειλή απολύσεων, από το προσωπικό να αποδεχθεί μείωση 20% επί των μισθών (με εξαίρεση όσους λαμβάνουν 750 ευρώ καθαρά μηνιαίως), αλλά και την επ’ αόριστον παρακράτηση των δεδουλευμένων δύο μηνών.

Τα δύσκολα για το κομματικό επιτελείο ξεκίνησαν όταν σχεδόν κανείς όσων ο μισθός υπολείπεται του χιλιάρικου δεν δέχτηκε να υπογράψει. Έτσι την περασμένη Τετάρτη απολύθηκαν τέσσερις ακόμη εργαζόμενοι (τρεις δημοσιογράφοι και ένας ηχολήπτης), ενώ είχαν προηγηθεί τρεις απολύσεις τον Ιανουάριο. Οι γνωρίζοντες λένε ότι επί της ουσίας «καρατομήθηκε» η απεργιακή επιτροπή των εργαζομένων. Το ενδιαφέρον είναι ότι οι πέντε από τους επτά απολυθέντες προσέφυγαν στο Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ), όπως άλλωστε έχει ενθαρρύνει επανειλημμένως η Υπουργός Εργασίας, Εφη Αχτσιόγλου τους εργαζόμενους. Στη προκειμένη περίπτωση, ωστόσο, το πλήρωσαν ακριβά – με την απόλυσή τους. Λέγεται μάλιστα ότι ο Εδικός Γραμματέας του ΣΕΠΕ Νάσος Ηλιόπουλος, με την ιδιότητα του μέλους της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, υπερψήφισε τις απολύσεις στον ρ/σ «Στο κόκκινο».

Το ερώτημα βεβαίως που παραμένει αναπάντητο είναι γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ εμμένει σε τέτοιο ποσοστό μισθολογικών περικοπών, δεδομένου ότι το προσωπικό συρρικνώνεται διαρκώς. Αυτή τη στιγμή στο σταθμό εργάζονται 20 άτομα λιγότερα από όσα προς διετίας, τρεςι δε αποχώρησαν αφότου η διοίκηση ανακοίνωσε τις περικοπές που θεωρεί αναγκαίες, ενώ…εκ των υστέρων τέθηκε και θέμα εθελουσίας εξόδου. Όπως και να έχει, αυτό που διαφαίνεται πλέον είναι ότι ο «ρεαλισμός» της ηγεσίας του κόμματος οδηγεί στην απαξίωση των δικών του μέσων, προκρίνοντας μάλλον το outsourcing της πολιτικής κυβερνητικής προπαγάνδας. Στο ίδιο κλίμα ωμών παρεμβάσεων κινούνται και οι αλλαγές στην ιστορική εφημερίδα «Αυγή», όπου προσφάτως εξωθήθηκε σε παραίτηση (μ ετη βούλα της Πολιτικής Γραμματείας…) ο διευθυντής, της Κωστής Νικολακάκος, αντικαταστάτης του οποίου φέρεται ο Άγγελος Τσέκερης, Προϊστάμενος Στρατηγικής Επικοινωνίας του Μεγάρου Μαξίμου (και εις των συντακτών των περιβόητων non papers).

(Από το Βήμα της Κυριακής, σελίδα Α40/Κυριακή 11-2-2018)

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: